Groepsarrangementen

Voor groepen vanaf 30 personen kunnen wij speciale arrangementen op maat maken. Hierbij hoeft u dus niet alleen te denken aan pannenkoeken, er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden. U kunt telefonisch of via de mail contact met ons opnemen voor onze groepsarrangementen, zodat wij voor u een arrangement op maat kunnen maken.

De steps van Bergzicht

Steppen in de natuur en pannenkoek toe

Dagje weg in het prachtige natuurgebied Den Treek vanuit restaurant Bergzicht.

Steppen en pannenkoek eten voor natuurliefhebbers: een prachtige tocht door het natuurgebied Den Treek vanuit restaurant Bergzicht. Je dag begint op het zonnige terras met koffie of cappuccino en heerlijke gebak. Even van het zonnetje genieten. Vervolgens naar de plek waar de steps voor je klaar staan. Je krijgt een routebeschrijving en sloten mee. En, wil je langer willen verpozen, dan behoort een luxe picknickmand ook tot de mogelijkheden

footbike bergzicht woudenberg 3053447160
Hoor de banden zoeven

Steppen door prachtige natuur

Een keer afzetten en je rolt zo 10 meter vooruit. Het enige dat je hoort zijn de vogels en het zoeven van de banden. Ondertussen zie je links de aflopende heide en een incidentele uitkijkplek. Rechts zijn het de bossen die het beeld domineren. Ondertussen denk je alvast aan de heerlijke pannenkoek die op je wacht in Bergzicht.

Even verderop verandert het zicht. Rechts nog bossen van Den Treek, maar links afwisselend landschap met door houtwallen omgeven weilanden. Dit is Nederland op zijn mooist tijdens dit afwisselende dagje weg. Even later kom je uit op de Griftdijk en verandert het uitzicht weer. Je rijdt een paar kilometer langs het water en dan rechtsaf voor weer een stukje boerenland.

footbike7 2
Step langs het meer

Heerlijk recreatiemeer

Nu wacht je een volgende verrassing: het Henschotermeer. Een heerlijk recreatiegebied met een Mediterrane uitstraling. Het meer is zo groot, dat je altijd ergens op een rustig plekje kunt uitrusten. Een duik in het koele water is een welkome afwisseling. Uiteraard is dit ook dé locatie om de picknick te verorberen. De pannenkoek moet nog even wachten!

JVB7397 1030x685 1
Bon appetit!

Pannenkoek bij Bergzicht!

Eenmaal uitgezwommen wacht je nog een korte rit naar Bergzicht. Je neemt plaats op het terras. Tijd voor een van de lekkerste pannenkoeken. Nieuwsgierig? Neem even contact met ons op! Meer info hier. Reserveren kan via de contactpagina of bij restaurant Bergzicht.

Pannenkoeken eten
Pret voor twee

3-ingrediënten pannenkoek met 2 uur steppen

Wanneer je het pannenkoeken arrangement “Den Treek” boekt, ontvang je een pannenkoek met 3 ingrediënten naar keuze. Na 2 uur steppen kan je dus rustig nagenieten bij Pannenkoekenhuis Bergzicht. Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

€ 19,95 p.p. inclusief de 3-ingrediënten pannenkoek en 2 uur steppen.

Fietsroutes

U kunt hier een prachtige fietstocht plannen.

Ontdek de Grebbelinie
Het startpunt van deze route ligt net buiten Veenendaal bij Fort aan de Buursteeg. Dit fort speelde aan het einde van de achttiende eeuw een grote rol in de verdediging van de Grebbelinie. Op het fort vind je het Grebbelinie bezoekerscentrum waar je je helemaal onder kunt dompelen in deze boeiende geschiedenis. Vanuit hier zet je koers naar Renswoude en verder naar de Utrechtse Heuvelrug langs de Walderveense Molen. Tussen knooppunt 36 en 76 kom je langs de Lunterse Beek. De Lunterse Beek behoort tot de ecologische hoofdstructuur tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Bij knooppunt 76 zie je aan de rechterzijde Fort Daatselaar staan, dit is een groot verdedigingswerk uit 1799.

Tijd voor een pauze
Na ruim 30 kilometer fietsen kun je een pauze inlassen bij Pannenkoekenhuis Bergzicht. Even verderop kun je vervolgens een kijkje nemen bij de Pyramide van Austerlitz en daarna is het tijd om weer op je fiets te stappen. Je eindigt je tochtje weer bij het Fort aan de Buursteeg.
Bezienswaardigheden uit vroeger tijden
Bij knooppunt 99 zie je de linie van Juffrouwdijk, dit is een verdedigingslinie uit 1799. Op de plaats waar de Buursteeg, Slaperdijk en de Schalmdijk elkaar kruisen zie je Batterij aan de Schalmdijk, dit is een verdedigingswerk uit 1786. Vanaf het fietspad kun je de gracht en de kazemat zien.
Klik op onderstaande link om uw route te plannen:

De E-choppers

Nieuw bij onze pannenkoekenhuizen!

Vanaf nu te huur. Met deze elektrische choppers kunt u tot wel 50 km van onze prachtige heuvelrug verkennen. Deze E-choppers zijn scherp geprijsd:

2 uur    |    € 25,-

3 uur    |    € 30,-

4 uur    |    € 37,50

5 uur    |    € 45, –

De choppers hebben een houder voor uw smartphone waardoor u ook gemakkelijk kunt navigeren. Maar een geprinte route hebben wij uiteraard ook. Kijk hier voor meer informatie.

Rondje Utrechtse Heuvelrug

Omschrijving

De geschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug is overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen maar ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad. Tijdens deze route maak je kennis met de Utrechtse Heuvelrug en de omgeving hiervan.

1
1

Pannenkoekenhuis Bergzicht

Rondje Driebergen

Omschrijving

In het hart van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Leusderheide. De Leusderheide heeft twee ecoducten: ecoduct Leusderheide dat in het noordwesten over de A28 loopt, en ecoduct Treekerwissel, dat in het zuidoosten over de N227 leidt. Deze ecoducten werden gebouwd om dieren zich te laten verplaatsen tussen de Leusderheide en omliggende bossen. Onder andere dassen, hagedissen en vossen maken veelvuldig gebruik van de oversteken. De Leusderheide heeft, omdat het ook als militair oefenterrein wordt gebruikt, een groot deel van zijn oorspronkelijke uiterlijk behouden. Uitgestrekte heidevelden en open zandvlakten worden afgewisseld met loof- en naaldbos. Bezienswaardigheden in dit gebied zijn onder andere een curtis, Poorthuis Ruiterberg (waarvan in de novelle ‘De Zwarte Ruiter’ van Simon Vestdijk wordt gesuggereerd dat het boek daar is geschreven – iets wat niet het geval is), en de gemeente Maarsbergen, gelegen in het grensgebied van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.
1
1

Pannenkoekenhuis Bergzicht

Rondje Amersfoort

Omschrijving

Op zoek naar een lang uitstapje? Deze fietsroute neemt je mee door Utrechtse Heuvelrug, langs het Nationaal Militair Museum en door het eeuwenoude centrum van Amersfoort. Hou de tijd in de gaten, want hij vliegt voorbij!

Keistad Amersfoort
Behalve gezellig is Amersfoort ook rijk aan historie. In de vele monumenten, straatjes en grachten zie je de middeleeuwse geschiedenis van de stad terug. De bekende Amersfoortse Kei, een zwerfsteen, tref je aan op de hoek van de Stadsring en de Arnhemsestraat. Net buiten de stad kom je langs Dierenpark Amersfoort en het Nationaal Militair Museum, een nieuw museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Door de Soesterduinen
In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug rij je in een licht glooiend landschap door heidevelden en loof- en naaldbossen. In de Soesterduinen tref je een uniek en eeuwenoud stuifduinengebied aan. Het is heerlijk om in dit nationaal park eens lekker tot rust te komen en de alledaagse drukte achter je te laten.

1
1

Pannenkoekenhuis Bergzicht

Rondje hei

Omschrijving

De Utrechtse Heuvelrug vormt het perfecte decor voor mooie fietstochten door de natuur. Deze route neemt je mee door de Leusderheide en door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Je fietst daarbij onder andere door de plaats Woudenberg.

1
1

Pannenkoekenhuis Bergzicht

Arrangementen van Pannenkoekenhuis De Langenberg

Veluwe-step

Lijkt het u wat om eens een dagje heerlijk rond te toeren door een van de mooiste gebieden van Nederland? Wilt u genieten van de natuur of historische plaatsen bezoeken? Met vrienden, collega’s of met uw familie? Dan bent u bij VELUWe-step aan het juiste adres.

Kortingsbon verkrijgbaar voor onze gasten. Wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op. Of klikt u op het logo om naar de website te gaan.